Unga filmskapare och genrefilm

söndag 8 okt kl 11:30ABF 
Filmvisning och workshop för unga filmskapare!

Skräck, scifi och fantasy (så kallad genrefilm) har blivit en allt större hos unga, många dras till t.ex. Y.A., vampyrberättelser, fantasy m.m. Genrefilm är dessutom en berättarform som är tacksam att börja sitt filmskapande med eftersom den äger relativt tydliga konventioner som skapar en lättillgänglig berättarform. Ploten kan t.ex. vara en distinkt ramberättelse som kretsar kring en antagonist och protagonist - ett mycket klassiskt berättargrepp. Genrefilm utgör därför en god ingång till förstagångsfilmaren, och kan dessutom tjäna som ett sätt att uttrycka filmskaparens känsloliv.

Under workshopen tar vi upp hur man kan börja närma sig sitt eget filmskapande. Hur planerar man och skriver ett manus? Hur kan man göra upp en budget när man knappt har någon? Hur håller man i en audition? Hur kan man lära sig göra specialeffekter? Var vände man sig för att låna teknik? Vilka bidrag finns att söka? Och var kan man få visa sin film?

17-årige filmaren Elijah Debot, samt producent och skådespelare Ebba Lindgren, visar sin första novellfilm INGEN SKA SKADA DIG, INTE ENS JAG (50 min). Efteråt berättar de om hur deras filmskapade började och ger konkreta tips för nybörjaren. Man får även prova på att hantera en kamera och kika på hur ett manus ser ut.

FRITT INTRÄDE!
Obs! Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Anmälan gör du HÄR! : http://bit.ly/2f0oRBz
Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41
Kontakta ebba@monstersoffilm.se för mer information.

(I samarbete med ABF Stockholm)