Om SIFFF – Monsters of Film


Välkommen till SIFFF – Monsters of Film, 13 – 22 OKTOBER 2023 I STOCKHOLM!

Monsters of Film är Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det fantastiska, det upprörande, det provocerande, det suggestiva, det surrealistiska och konstnärliga, men framförallt monster.

Genrefilmen har sedan filmens begynnelse symboliserat viktiga delar i hur människor ser på och tolkar vad som händer i samhället. Ofta handlar det om en rädsla för det främmande, en oro för framtiden och ett sätt att konkretisera något oklart och abstrakt. Genrefilmen är, på samma sätt som all annan film, inte bara utrymme för nöje och underhållning och vi hoppas kunna bidra till att höja genrefilmens status (om än så lite) i det kulturella rummet. Med Monsters of Film vill vi inte bara underhålla med filmvisningar på temat enligt ovan, utan även diskutera varför filmerna gjorts och vad de innebär för både dåtid och samtid.

Monsters of Film har funnits sedan 2012 och arrangeras av ett team av eldsjälar tillsammans med ett antal samarbetsparter.

Monsters of Film arrangeras från och med 2018 av nya bolaget Monsters of Film AB, som startats för att kunna koncentrera sig enbart på festivalen och dess kringarrangemang.


Mars 2023 ordnade vi för sjätte gången Women in Horror event i Stockholm, för att hylla kvinnliga skräckfilmsskapare genom och som en del av det internationella nätverket WIHM (Women in Horror Month).

Women in Horror Recognition Month är ett internationellt nätverk (startat i USA) som arbetar med att under en hel månad (februari) uppmärksamma kvinnliga skräckfilmsskapare; filmregissörer, skådespelerskor, producenter, ljudtekniker, designers, projektledare, entreprenörer m.m. År 2014 utökades Women in Horror Month och inkluderar nu även Sverige, och Monsters of Film valde att bära fanan som första skandinaviska land att bli certifierade med Women in Horror Month-stämpeln.


monstersoffilm.se
sifff.se
facebook.com/monstersoffilm
twitter.com/MonstersofFilm
instagram/monsters_of_film
#mofsthlm #mof23 #monstersoffilm #sifffmof #sifffmof23