Monsters are Queer

lördag 7 okt kl 14:00Klarabiografen 
Välkomna till ett samtal om queera tolkningar av queera filmer, representation på vita duken, fördelarna med oavsiktlighet, body horror som levd transerfarenhet och guldkorn från skräckgenrens många subgenrer. Vi utforskar också hur genren alltid står på underdog:ens sida, och om det monstruösa, "the other".

Experterna/entusiasterna Gabrielle de Bourg och Mats Strandberg samtalar med moderator Bitte Andersson om skräckfilmens roll i deras liv, vilka scener som betytt mest, om stereotyper, pinkwashing och önskelistor till filmindustrin. Ta med dina bästa queerskräcktips!

LÖRDAG 7 OKTOBER kl 14:00 på KLARABIOGRAFEN
Pris 80 kr

(Seminariet sker i samarbete med ABF Stockholm)

(Missa inte heller den efterföljande visningen av filmen REPLACE där du har alla möjligheter att prova på dina nyvunna queerkunskaper inom skräckfilm)

Gäster

mats
Mats Strandberg fick sitt stora genombrott med världssuccén Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld, Nyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, som också nominerades till Augustpriset. Sedan dess har han skrivit flera skräckromaner, fina ungdomsböcker om att vara monster och annorlunda, pratat på Sommar i P1 och har tusen andra projekt på gång. Han är också […]

Mats Strandberg


bitte
Bitte Andersson är serietecknare, filmskapare och har jobbat med fysiska effekter på kultfilmbolaget Troma. Hon har regisserat den lesbiska actionkomedimusikalen Dyke Hard och är aktuell med serieboken ‘I slutet av regnbågen’ som kommer ut i höst. Bitte deltar och leder seminariet Monsters are Queer som behandlar skräckkulturens syn på det queera och vice versa.

Bitte Andersson


web-gabi
Gabrielle de Bourg är en prisvinnande författare inom skräck och rollspel, föreläsare av populärkultur, normkritik och skräck. Och inte minst HBTQIA-aktivist och professionell nörd! Gabrielle deltar i * Låt den rätte komma in-vandringen Fredag 18/9, T-Råcksta kl 17 * Seminariet Rädsla för blodet? Söndag 20/9, Zita ca kl 16  

Gabrielle de Bourg