Upon entry

Klaustrofobisk thriller om rasism, maktmissbruk och byråkrati

Upon Entry berättar historien om ett ungt pars flytt till USA från Spanien, och hur deras förtroende för varandra sätts på spel när de hamnar i gränspolisens förhörsrum och fler och fler hemligheter avslöjas. Diego, en urban stadsbo från Venezuela, och Elena, en dansare från Barcelona, bestämmer sig för att flytta till USA för att starta ett nytt liv tillsammans. Med drömmar om att bilda familj och uppnå nya karriärmål i ”möjligheternas land”, packar de resväskorna mot ett nytt kapitel i livet.

Vid ankomsten till det nya landet förs de, trots sina giltiga visum, till ett angränsande förhörsrum där gränspoliserna utsätter dem för en obehaglig och lång utfrågning. Under timmarna som följer avslöjas dolda hemligheter de tidigare inte delat med varandra, vilket äventyrar hela deras framtid och sätter deras ömsesidiga förtroende för varandra på sin spets.

Upon Entry är en intensiv psykologisk thriller i manus och regi av filmskaparna Alejandro Rojas och Juan Sebastián Vasquez. Filmen har belönats med en mängd priser vid festivaler runt om i världen, bl a pris för bästa film vid Tallin Black Nights.

Visning: 15/10 kl. 17:00 Rio Bio

Köp dina biljetter här!