TERROR PÅ ELM STREET 2: FREDDYS HÄMND

Den som trodde att den ärrade och knivbehandskade drömmördaren Freddy Krueger var färdigavhandlad i slutet av Wes Cravens braksuccé från 1984 trodde verkligen helt fel. En ny familj flyttar in i Nancy Thompsons gamla hus och innan ni vet ordet av är Krueger tillbaka och försöker sätta klorna i Jesse. Jesse som enligt Krueger skulle bli en utmärkt partner då ”Du har kroppen, jag har hjärnan” – endast en av de många homoerotiska undertoner som genomsyrar filmen.

Trots oenigheter och en total polarisering av fansen, är förmodligen “Freddy’s Revenge” den bästa av alla uppföljarna i Nightmare-serien då den utmanar det som traditionellt varit kutym i skräckfilm. Här möter vi ingen kvinnlig huvudroll som blir ”final girl” i sin slutuppgörelse med monstret, utan här är det den manliga huvudrollen Jesse som är filmens överlevare. En könsöverskridande approach till skräckfilmens genrekonventioner som skapade kontrovers och osämja bland dem som gjort filmen, och tvingade huvudrollsinnehavaren Mark Patton att helt kliva bort från rampljuset och sin lovande karriär.

Att se denna utsökta klassiker på stor duk är ett måste! Med introduktion av regissör Jack Sholder själv, på plats i Stockholm!

OBS! Biljett till visningen säljs antingen enskilt inklusive det efterföljande samtalet Monsters are Queer 2 – the Elm Street Edition, eller som filmfrukost tillsammans med Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street.

Se den gärna tillsammans med SCREAM, QUEEN! och efterföljande samtal i vår filmfrukost.