Suspiria (2018)

ALLTFÖR SNABBT försvann Suspiria från biograferna i samband med premiären i slutet av 2018. Vi vill se till att ALLA våra festivalvänner har möjlighet att ta del av detta kritikerhyllade och kraftfulla kvinnoepos som Guadagninos tolkning ju faktiskt är. En perfekt avslutning på årets WOMEN IN HORROR.

Susie är en lovande amerikansk dansare som får plats på det anrika Marcos Tanz Company i Berlin. Men något står inte rätt till. Är det konkurrensen om platserna till den nya föreställningen av Mme Blanc? Är det rivaliteterna mellan de båda danslärarinnorna, Madame Blanc och Madame Marcos? Är det det faktum att de unga dansarna mystiskt försvinner eller mördas på löpande band? Och vad finns för hemligheter bakom väggarna till det labyrintiska danskompaniet?

Med Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Dakota Johnson, Alek Wek, Mia Goth, Elena Fokina, Jessica Harper med fler. Producerad av bl.a. Lauren Beck, Stella Savino, Carlo Antonelli och Kimberly Steward. Regisserad av Luca Guadagnino, som senast gjorde Call me by your Name. Med manus av Dario Argento, Daria Nicolodi och David Kajganich.