SCREAM, QUEEN! MY NIGHTMARE ON ELM STREET.

Redan när A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge hade premiär 1985 blev den känd för sin stora mängd queera undertext som kröp under skinnet, så till den graden att den sades “outa” Mark Patton som spelade Jesse i filmen och själv är homosexuell. I den här dokumentären snittar vi upp och djupdyker ner i denna queera tematik och vad för betydelse den har idag, för det följe som har gett filmen en ny uppskattning. Vi får framförallt följa Mark Patton och höra hans berättelse, då han kort efter filmens premiär helt gick under jorden till att idag öppet våga prata om läggning och göra upp med den delen av sin historia.

Denna dokumentärfilm visas som filmfrukost i samband med A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge och det efterföljande samtalet Monsters are Queer 2 – the Elm Street Edition, ihop med Jack Sholder, som regisserade Freddy’s Revenge.

OBS! Biljett till visningen säljs antingen enskilt eller som paket tillsammans med A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge och det efterföljande samtalet Monsters are Queer 2 – the Elm Street Edition.