Perpetrator – INVIGNINGSFILM MONSTERS OF FILM

Blodet är livet

Den rebelliska tonåringen Jonny Baptiste närmar sig artonårsdagen. Ett betydelsefullt datum för de flesta ungdomar. Men ännu mer ödesdigert för Jonny. I Baptistefamiljen genomgår alla en magisk transformation på sin artonde födelsedag. Det kallas Förevigande och ger Jonny blodsbaserade krafter. Då hennes pappa inte klarar av att hantera situationen skickas Jonny till sin excentriska faster Hildie. Som om livet inte var nog komplicerat har en rad tonårstjejer mystiskt försvunnit från Jonnys nya skola. Beväpnad med raseri och sina nya förmågor bestämmer sig Jonny för att hitta den skyldige till varje pris.

I Perpetrator, den första långfilmen från regissören Jennifer Reeder sedan prisbelönta Knives and Skin (2017), får vi en ohelig blandning av stilar, stämningar och referenser. Här möter high schoolkomedi splatterskräck när Jonny Baptistes (Kiah McKirnan) nya talanger får blodet att flöda okontrollerat både från henne själv och andra. 

Jennfer Reeder hyllar klassiker som Blue Velvet, Silence of the Lambs, Heathers och inte minst Clueless genom citat och rollsättning. Alicia Silverstone dyker upp som den excentriska fastern. I övriga roller ser vi exempelvis Chris Lowell (My Best Friend’s Exorcism) och Ireon Roach (Candyman). För det laddade fotot i Perpetrator står Sevdije Kastrati (Zana) och musiken med tydligen influenser från 1970- och 80-talets skräcksoundtracks är signerad Nick Zinner (The Happytime Murders). Perpetrator hade världspremiär i Berlin Panorama 2023 och har sedan dess gjort succé på skräckfestivaler jorden runt.

Monsters of Film INVIGNINGSFILM 14/10 kl. 20:30 Bio Rio
Vi bjuder på snacks och dryck.
Köp dina biljetter till Bio Rio här!

Visning: 19/10 kl. 20:15 Bio Aspen
Köp dina biljetter till Bio Aspen här!

Visas även i Monsters Online i samarbete med Draken Film. Läs mer här!