M.F.A.

Noelle är en konststudent som likt de andra på skolan försöker hitta sin egen röst, när hon blir utsatt för sexuella övergrepp från en kille i klassen. I ett försök att handskas med sitt trauma konfronterar hon sin förövare, men allt går lite snabbt och plötsligt är han död. Noelle försöker agera som vanligt när hon återvänder till skolan, men inser att det finns så många offer för sexuellt våld och bestämmer sig för att ta saker i egna händer. En ny medborgarhjälte är född!


Natalia Leite (regissör) är författare/regissör/skådespelare och född i Brasilien. Hon jobbar även för Vice med bland annat den provokativa ”Every Woman” där hon dokumenterat sina erfarenheter av att jobba på en strippklubb nära ett lastbilshak. Natalia listas av många som en filmskapare att hålla ett extra öga på och pratar gärna om sitt arbete på bl.a. NY Women In Film & Television och åtskilliga universitet.

Leah McKendrick (producent) är en prisvinnande producent/författare/skådespelerska. År 2014 startade hon Villainess Productions som jobbar med att ge kvinnliga filmskapare diversifierade och spännande utmaningar, både framför och bakom kameran. M.F.A. är hennes första långfilmsprojekt, men har tidigare synts i Bad Moms (med Mila Kunis och Christina Applegate) och Misconduct (med bl.a. Al Pacino och Anthony Hopkins).