Kortfilmspaket

Köp dina biljetter till 16 december här!

DAMNED SUPPER

Regi: Ariel Hansen
Manus: Ariel Hansen
Land: Canada
År: 2022
Längd: 8 min

Ett gäng amatörhäxor träffas på Halloween för att hålla en så kallad “dumb supper”, en uråldrig kärleksritual där en middagsbjudning anordnas baklänges i syfte att komma i kontakt med andevärlden. Men något går snett och sällskapet får ett spöke för mycket på halsen.

BEACON

Regi: Andrew Stadler
Manus: Andrew Stadler
Land: USA
År: 2022
Längd: 9 min

En mekaniker kraschlandar på en okänd planet och måste kämpa för sin överlevnad i denna animerade science fiction-berättelse. Rymdlandskap, monster och blod i en utsökt blandning influerad av Alien, The Thing och Ray Harryhausen.

TISTLEBU

Regi: Simon Matthew Valentine
Manus: Simon Matthew Valentine & Alexander M. Delver
Land: Norge
År: 2022
Längd: 18 min

Ett ungt par åker på arbetssemester i de norska fjällen för att hitta tillbaka till naturen. Ju längre de stannar och ju närmare de bekantar sig med den underliga gården de bor på, desto tydligare blir det att de kanske fått lite mer naturupplevelse än de bad om.

DANZAMATTA

Regi: Vanja Victor Kabir Tognola
Manus: Vanja Victor Kabir Tognola
Land: Schweiz
År: 2021
Längd: 5 min

Morgonen efter en vild hemmafest försöker de inneboende i vanlig ordning pussla ihop sig själva och minnena från föregående kväll. En av rumskamraterna är inte klar med kalaset utan dansar fortfarande runt i en stilla vals. Står allt verkligen rätt till?

THE INVITATION

Regi: Nicole Cuschieri
Manus: Nicole Cuschieri
Land: Malta
År: 2021
Längd: 11 min

En kvinna går på konstvisning i ett galleri där en udda inbjudan snart övergår i en regelrätt odyssé genom grottor, skrymslen och vrår med det ena konstverket mer levande än det andra. I den här sagan kan konst vara fängslande, bokstavligt talat.

IN EVERY ROOM SO HUSHED

Regi: Erik Westerström
Manus: Theo Wanderydz
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 16 min

En SOS-operatör får ett larmsamtal som går från oroväckande till minst sagt skräckinjagande. Den lilla flickan i andra änden är skärrad, men det är inte någon inbrottstjuv eller drickande pappa som är det verkliga hotet…

DEWCLAWS

Regi: Carolina Sandvik
Manus: Carolina Sandvik
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 7 min

En man fördriver tiden hemma i lägenheten med att träna, sola solarium och kolla klockan i en aningen orolig väntan på att den ska slå midnatt. Men varför? Ny surrealistisk stopmotion-animation från förra årets kortfilmsvinnare Carolina Sandvik.

THE LAST PICTURE SHOW

Regi: Matilda Friman
Manus: Matilda Friman
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 12 min

En ruttnande stad står i centrum för detta postapokalyptiska stilexperiment med överväxta höghus, gråtande spårvagnsresenärer och en möjligen hoppfull lökodling. Mörkt, dystert och unikt, inte minst i kombinationen av miniatyrmodeller och skådespelare.

UNHEIMLICH

Regi: Fabio Colonna
Manus: Fabio Colonna
Land: Mexiko
År: 2021
Längd: 16 min

Begreppet “Unheimlich” beskriver det som borde lämnats dolt och hemligt men som uppdagats. Freud använde det för att beskriva hur kusliga dockor och vaxfigurer kan framstå, men i den här drömlika sekvenser representerar det allt skrämmande som döljer sig i vårt undermedvetna.

Köp dina biljetter till 16 december här!

KORTFILMSJURYN:

Fredrik Hiller
Fredrik Hiller är en svensk skådespelare och filmskapare som har skrivit och regisserat den svenska psykologiska thrillern PSALM 21 (2010) och apokalypsfilmen OPERATION RAGNAROK (2018). Som skådespelare har han uppträtt i filmer som Robert Zemeckis BEOWULF (2007) och i tv-serier som VIKINGS (2019). Han förbereder just nu sin nästa långfilm, dramat/komedin MAYFLIES.

Lucile Hadzihalilovic
Lucile Hadzihalilovic född 1961 i Lyon, Rhône, Frankrike, av bosniska föräldrar och växte upp i Marocko. Hon studerade konsthistoria och filmregi vid IDHEC och Fémis i Paris. Hon har arbetat med film sedan 1980-talet som regissör, ​​klippare, författare och skådespelerska i både kort- och långfilmer. Hadzihalilovic är mest känd för INNOCENCE (2004), EVOLUTION (2015) och är nu festivalaktuell med nya långfilmen EARWIG (2022).

Karim Ouelhaj
Karim Oulehaj är en regissör, manusförfattare och producent baserad i Belgien.
2006 grundade han det produktionsbolaget Okayss Prod, som specialiserade sig på film-, kortfilm-, och musikvideoproduktioner. Han har regisserat musikvideos för Frank Shinobi, Summer 67, OLH or Lylac. Karim Ouelhaj är festivalaktuell med sitt senaste monstruösa mästerverk MEGALOMANIAC som vann priset för bästa film, Le Cheval Noir, på Fanastia i Montreal 2022.