Kortfilmspaket för barn: Monster & identitet

Monster & identiteter
SAMTLIGA FILMER INGÅR I ETT KORTFILMSPAKET OM FEM FANTASTISKA FILMER SOM ÄR FANTASIFULLA, SPÄNNANDE OCH UPPMANAR TILL EFTERTANKE OM DET SOM ÄR LITE ANNORLUNDA OCH SPECIELLT.
OBS! ENDAST SKOLBIOVISNINGAR PÅ SKÄRISBIOGRAFEN. INTRESSERAD? HÖR AV DIG TILL SKÄRIS DIREKT.

Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för F- årskurs 3 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

hihigh
HI, HIGH (Sydkorea)
regi: LEE Kang-eun
längd: 5 min
En stormig vinter möter ett barn två snömän på ett snötäckt berg. Det visar sig snart att de inte är så olika som de först trott.

bestpartnerever
BEST PARTNER EVER (Sydkorea)
regi: SEO HEE
längd: 7 min
Det är dags för den lilla häxan på häxskolan att välja ett kraftdjur att hjälpa henne att ta sig fram i magins värld. Alla verkar hitta sin partner direkt, men för den lilla häxan är det svårt att hitta någon. Plötsligt dyker en liten men väldigt busig hundvalp upp och ingenting blir som förr.

clouds
FRUITS OF CLOUDS (Tjeckien)
regi: Katerina Karhankova
längd: 11 min
I en glänta omringad av en läskig skog bor några små gulliga monster. En dag börjar det regna ljuvligt välsmakande frukter från himlen. Men när frukterna tagit slut tar ett av djuren mod till sig och trotsar sina rädslor och den läskiga skogen för att hitta de underbara frukterna.

tonedeaf1
TONE DEAF (USA)
regi: Manuel Zapata
längd: 3 min
När en enhörning och en prinsessa möts i skogen uppstår så klart ljuv kärlek. Fåglarna kvittrar, ekorrarna dansar, alla är glada. Ända tills prinsessan börjar sjunga…

dardark
DARK, DARK WOODS (Kanada, Danmark)
regi: Emile Gignoux
längd: 7 min
En liten prinsessa trivs inte med sina plikter som tronarvinge. En natt väcks hon av att något är i hennes rum och snart har hon färdats in i en mörk skog full av monster. Tillsammans lär de sig att det inte spelar någon roll vem man är och vad man kommer från. Alla är värda att må bra och vara fria.