Irréversible Straight Cut + Q&A med Gaspar Noé

En av världens mest kontroversiella och fascinerande filmer, här i en omklippt version som berättar filmens hemska historia kronologiskt!

Den unga kvinnan Alex blir brutalt våldtagen av en främmande man i en mörk tunnel under en traumatisk natt i Paris. Hennes pojkvän Marcus och ex-pojkvännen Pierre bestämmer sig för att skipa rättvisa för detta ohyggliga brott på egen hand.

Gaspar Noés stora genombrott skapade stor kontrovers när den visades upp på Cannes Film Festival år 2002. Här är han tillbaka med en nyklippt och omarbetad version av sin gamla kultfilm. Originalets handling följde händelseförloppet i omvänd kronologisk ordning, men här ger Gaspar Noé oss en fullständigt ny blick, då filmen presenteras kronologiskt! Irréversible blev också uppmärksammad för att stjärnorna Monica Belucci (Vargarnas Pakt, The Passion of the Christ och Twin Peaks säsong 3), Vincent Cassel (Medan vi faller, Eastern Promises, Black Swan) och Albert Dupontel (Bakom masken, Kärlek och brott, En långvarig förlovning) medverkade i en så våldsam och chockerande film.

Visning: 30/9 kl. 00:30 Zita 1 (Skräcknatt)

Köp dina festivalbiljetter här!