Fungi – VÄRLDSPREMIÄR – GÄSTER

Ett Fartfyllt äventyr i en kamp för mänsklighetens överlevnad.

En svamporganism har slagit ut större delen av jordens befolkning. I en bunker någonstans i Sverige har ett forskarteam isolerat sig och kämpar för att hitta ett botemedel. 19-åriga Leah försöker anpassa sig till denna instängda tillvaro tillsammans med sin pappa, militären Gustav. Hon kämpar med rädslan för svamporganismen, sorgen efter sin mammas bortgång och med den besvärliga relationen till sin pappa, men forskarduon Vera och Kim inger dem hopp om en bättre framtid. Detta hopp tillintetgörs dock när bunkerns ventilationssystem går sönder. De tvingas ut på en farlig resa och det visar sig snart att svamporganismen inte är det enda livsfarliga hotet i världen utanför.

Fungi är ett äventyrsdrama som tar med publiken på en hisnande resa över både land och hav. Både yttre hot och psykologiska vägskäl väcker frågor om vilken framtid vi vill ha. Vad innebär egentligen mänsklighetens morgondag? Kan vi leva i symbios med naturen eller driver vi oss själva mot en oundviklig apokalyps?

Fungi är ett unikt samarbete mellan fyra regissörer; Björn Engström, Ove Valeskog, Sofia Brattvall och Lottie Johansson som har skrivit manus, regisserat och producerat tillsammans.

Visningarna gästas av filmens regissörer och medverkande!

VÄRLDSPREMIÄR Gala kl 18:00 onsdagen den 18 oktober på Bio Rio

Köp dina biljetter här!

Visning:  19/10 kl. 20:00 Bio Kaskad
Visning: 22/10 kl. 20:00 Bio Kaskad

Köp dina biljetter till Bio Kaskad här!