Cosplay-Workshop

SIFF-Monsters of Film ordnar cosplay-workshop i samarbete med ABF och Kulturhuset Skäris. Lär dig att designa och bygga karaktärstrogna och fantasifulla rustningar, vapen och smycken och andra detaljer till din Cosplay.

MisaCosplay och Chaos-Fia Cosplay kommer till SIFFF – Monsters of Film för att visa hur de arbetar i olika material, lära ut olika tekniker och olika metoder att skapa fantasifulla cosplays. Deltagarna i vår workshop får prova på att bygga egna detaljer och tillbehör till sina kostymer. Fokus i denna workshop ligger på skulpterande och målning av vapen, rustningar, smycken och andra tillbehör.

Ta gärna med ditt eget cosplayprojekt eller referensbilder på någon karaktär eller detalj du skulle vilja bygga. Om du har en specifik idé till något du vill tillverka är det bra om du tar med eget material till detta och kanske förbereder en mall. I lokalen kommer det finnas tillgång till Cosplay-byggandets basmaterial som foam, Worbla, lim, verktyg och färger för målning.

Vi avslutar med att visa våra Cosplays för varandra, ta gärna med din egen cosplay om du har lust att visa en helhet.

Lördag 1 oktober kl 13-16 i Ateljén ABF-huset Sveavägen
Sluten workshop 3 h, max 20 deltagare
Föranmälan via ABF:s hemsida ålder: fr 15 år deltagaravgift 200 kr

Söndag 2 oktober kl 13-16 i Foajén Kulturhuset Skäris
Öppen prova på – workshop
Ingen föranmälan, ingen avgift, ålder fr 13 år.

Kursledare:
Misa Cosplay Swe har tävlat med sina fantasifulla kreationer runt om i Sverige sedan 2018 och vunnit många priser. Framför allt är hon känd för avancerade skulpterade vapen, smycken och rustningar. Senast deltog hon i Cosplay Masters på Närcon sommar 2022 med sin Valeera från World Of Warcraft och tävlade på Dreamhack sommar 2022 där hon vann Best Performance med sin Dober Armour från Monster Hunter World.

Chaos-Fia Cosplay har tävlat med sina välsydda och karaktärsfulla kostymer runt om i Sverige sedan 2018. 2019 vann hon Novice-klassen på Närcon Sommar. Chaos-Fia studerar till sömmerska och har specialiserat sig på att sy avancerade detaljrika animé-kostymer och Kawaii- och Lolita-fashion.