Bodom

Sommaren 1960 chockades Finland av ett brutalt dåd: fyra tonåringar blev attackerade under en campingtur till sjön Bodom i södra Finland. Bara en överlevde och sedan dess har rykten och teorier florerat om vem som egentligen är mördaren. Fyrtiofyra år senare, 2004, blev den ende som överlevde arresterad och åtalat för morden – något han ska ha utfört i ren svartsjuka – men anklagelserna lades ner året efter och han blev en fri man.

Det har alltid varit en kontroversiell grej att ta ett riktigt brott och göra underhållning av det, som Charles B. Pierces Staden som fruktade solnedgången och versionen med samma historiska bakgrund och titel från 2014, eller Greg McLean’s nu klassiska Wolf Creek från 2004 – speciellt i ett litet land som Finland. Men regissören Taneli Mustonen balanserar försiktigt på gränsen mellan det riktiga fallet och sin nya, vridna historia där ännu en gång fyra tonåringar beger sig ut för att campa vid Bodom, bara för att finna sig under attack från någon väldigt, väldigt arg.

Tonårsångest, brutala knivhugg och den vackra finska naturen sätter tonen för Bodom. En film som ännu en gång tar True Crime och ger det en blodig twist eller två.

(FA)

Sverigepremiär med specialvisning inkl gästerna Mimosa Willamo och Nelly Hirst-Gee – huvudpersonerna i filmen – samt Q & A efter filmvisningen! (Biljett 120 sek)

Trailer

Du kanske också gillar

Sommaren 1960 chockades Finland av ett brutalt dåd: fyra tonåringar blev attackerade under en campingtur till sjön Bodom i södra Finland. Bara en överlevde och sedan dess har rykten och teorier florerat om vem som egentligen är mördaren. Fyrtiofyra år senare, 2004, blev den ende som överlevde arresterad och åtalat för morden – något han […]

31