Bland krutrök och lökdoft – HEDERSGÄST

Löksaft, list och djävlaranamma när en luttrad lökfarmare kämpar mot ondskefullt oljebolag i Castellaris rappa western komedi. 

Livet leker för Onion Jack. Han har äntligen lyckats köpa loss en bit mark. Nu hägrar drömmen, en egen lökodling vid horisonten. Men vid ankomst till staden Paradise City finner sig Onion istället hamna i siktet hos den skrupelfrie oljebaronen Petrus Lamb och hans skjutglada undersåtar. Lamb har nämligen planer för Onions mark, och lök ingår inte i dem. Onion får ta hjälp av anförvanterna Pulitzer, ägare till lokaltidningen, bröderna Caligula och Nero samt knytnävarna och inte minst fantastiska jongleringsfärdigheter i kampen mot Oil Company. 

Franco Nero är mest känd för sin roll i Django, den stenhårda spaghettiwestern där han gör entré för att rensa upp i en stad med en kista i släptåg. Vad som döljer sig i den har gått till filmhistorien. Även om Onion Jack tar till mindre blodiga metoder i sin kamp mot överheten är han en kraft att räkna med. Löksaft, list och djävlaranamma är receptet för denne västerns vassaste kämpe. I övriga roller ser vi Sterling Hayden (Dr. Strangelove) och Martin Balsam (Psycho). En film med lökgaranti som kommer få dig att gråta i salongen – glädjetårar.

Visningen gästas av Enzo G Castellari.

Visning: 15/10 kl. 13:00 Rio Bio

Köp dina biljetter här!