DAG 5 – Mexikansk och fransk galenskap, karate och Carrie fyller 40!


Igår var det lördag och Kier-La Janisse höll ett fantastiskt seminarium kring rädslan för djävulen inom populärkultur på Klarabiografen. Vi fick lära oss massor om folk som ville tjäna pengar, bli kända och skylla sina problem på någon annan: hårdrock, film och ockulta symboler. Vi hade också en mycket välbesökt filmfrukost (tillsammans med Bio Rio) med visning av japanska animen ODJURET OCH HANS LÄRLING med efterföljande samtal av Jenny Preinitz från SF-bokhandeln. Och så var regissören André Ovredal och hälsade på med Sverigepremiären av THE AUTOPSY OF JANE DOE samt svarade på väldigt intressanta och bra frågor efteråt (heja er Monsters of Film-publiken). Samt en hög andra finfilmer.

Idag är det dag 5 och vi är redan framme vid slutet av Monsters of Films femte år. Nedan har vi samlat allt fint vi bjuder på idag. Enjoy!

SVENSK KORTFILM – IT’S ALIVE

Vi startar dagens festival redan kl 11 på Zita med att presentera slutfilmerna och resultaten av It’s Alive! – en svensk skräckfilmssatsning i fem-minutersformat som initierats av Svenska Filminstitutet, Film i Skåne, Film Väst, Filmregion StockholmMälardalenoch Filmpool Nord och som hade över 150 ansökningar. Fyra av de fem som valdes ut visas på årets Monsters of Film: @JANABRINGLOVE, INKRÄKTARE och PARALYS samt Virtual Reality-projektet OH DEER (som kommer att visas i separat salong under större delen av söndagen, till allas stora glädje – bara att sätta upp sig på listan)

BEYOND THE GATES

På Klarabiografen visas andra delen av Satanic Panic kl 12 , dvs filmen BEYOND THE GATES. Om du inte gick på seminariet går det bra att köpa biljett direkt på biografen.

MEXIKANSKT OCH JAPANSKT

I Zitas mindre salong visar vi två filmer iddag: klockan 14 är det dags för årets chockfilm: WE ARE THE FLESH. Biljetterna är nästintill slut så skynda till biljettluckan. Vi kan inte lova att det finns några kvar om man dyker upp på plats. Och klockan 18 är det dags för årets japanska kampsportsactionfilm av Mitsutake: KARATE KILL. Precis så mycket Japan, karate och halvonda/halvgoda karaktärer en festivalbesökare kan behöva.

FÖDELSEDAGSKALAS

Världens bästa CARRIE fyller 40 år i år! Det firar vi med tårtkalas, massa spännande anekdoter och skvaller med filmexperterna Stefan Nylén och Jason Meredith samt en nyrestaurerad kopia av Brian De Palmas CARRIE. Missa inte vår klassikervisning.

Ni är välkomna att köpa BILJETTER HÄR eller direkt på biografen (120 kr).

AVSLUTNING: FRANSKT KANNIBALSPJUVERI och FEST!

Vi är superglada över att få visa den spektakulära och galna franska kostymkomedin MYSTERIET I SLACK BAY. Filmen tävlade i Cannes i år och var omtalad som en av de konstigaste, mest överdrivna och hysteriskt roliga på hela den långa filmlistan. Träna magmusklerna redan nu, för ni lär få ont imorgon.
Som vanligt bjuder vi på spännande överraskningar och hoppas ni stannar och minglar med oss på Babs kök och bar (restaurangen som ligger i biograf Zita) efter filmen! Biljetter hittar ni på webben eller direkt på biografen. Hurra!