Årets program och biljetter släppta!


VI ÄR STOLTA ÖVER ATT PRESENTERA DET FANTASTISKA PROGRAMMET FÖR 12th STOCKHOLM INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVAL, 13-22 OKTOBER 2023.

I år har vi gjort det igen och lyckats koka ihop den största upplagan av SIFFF – MONSTERS OF FILM någonsin. Vi expanderar till en 10 dagars festival så vi kan nörda oss totalt två helger i rad, och alla vardagarna där emellan med 39 långfilmer och 9 kortfilmer på programmet. Vi kommer visa filmerna på 7 olika biografer runt om i Stockholm. 9 av årets festivalfilmer går också att streama i vår sektion Monsters Online och ytterligare 5 långfilmer visas exklusivt endast via streaming.

Vår maffiga katalog kommer alldeles alldeles snart!

MONSTERS OF FILM har som alla år ett digert program med typiska Monsters of film-filmer, skräck och fantasy från världens alla hörn. Njut av kalla kårar och trollska stämningar och ge dig ut med en yxa i mörkret på jakt efter vampyrer, spöken, zombies och onda clowner. Och missa inte Monsters of Films öppningsfilm lördagen den 14/10 kl 20:30 på Bio Rio med Sverigepremiären av Jennifer Reeders high school skräckis Perpetrator som gjort succé på filmfestivaler över hela världen.

HARSH REALITY är vår nya sektion som nu återkommer för andra året med hårda filmer från verklighetens baksidor. Här lyfter vi fram filmer som utan att vara fantasy- eller typiska genrefilmer, är filmer som visar mänsklighetens mörkare sidor. Filmer om monstren som finns inom oss och som påverkar vår vardag och verklighet i det fördolda. Filmer om hur mänskligheten hanterar sin ondska, sitt inre mörker och sina mardrömmar. Öppningsfilm för Harsh Reality sektionen är thrillern Femme, som är en snygg, rå, våldsam och sensuell film om hur offret för en misshandel använder sig av förförelse och sex på sin väg mot en efterlängtad hämnd.

MINI MONSTERS är namnet på vår sektion för barn och unga. Vi kommer i år att visa tre filmer för den yngre publiken, fantastisk animé, galen animation och tecknade äventyr. MINI MONSTERS filmer kommer visas både inne i stan på Klarabiografen och på Bio Aspen i Hägersten.


ÅRETS HEDERSGÄST – ENZO G. CASTELLARI
Vi var medvetna om att det skulle bli svårt att toppa förra året vad det gäller gäster, då vi fick uppleva Dario Argento och Gaspar Noé på Skandias scen och Lucile Hadžihalilović och Karim Ouelhaj på Zita. Men ingen är gladare än vi, nu när vi stolta kan välkomna årets hedersgäst: Enzo G Castellari. Sex kultklassiker från mästaren Castellari ska vi få njuta av och flera möjligheter att höra honom berätta om sitt filmskapande.

FESTIVALVINNARE OCH VÄRLDSPREMIÄR
Vi är nöjda och mycket stolta över årets program som innehåller fler guldkorn än någonsin. Bland andra den fina Humanistisk Vampyr Söker Frivillig Självmordsbenägen Person som alldeles nyss vann största priset i Venedigs sektion Giornate degli Autori där den hade sin världspremiär, och Red Rooms som vann Best Film på årets Fantasia, japanska pärlan River som vann audience award på Fantasia och Falling Stars, en helt färsk häxskräckis från världspremiären i Locarno. Vi kommer bjuda in er till en världspremiär för det svenska postsvampapokalyps-äventyret Fungi och roa er med festivalfavoriterna Hundreds of Beavers, Mad Heidi, Apocalypse Clown och Vincent Must Die och mycket mer!

Låt dockhuvudena explodera, fejkblodet flyta och monstren skrämma och beröra dig.  För när vi upplever de läskiga monstren på låtsas, blir det enklare både att förstå och att stå ut med verklighetens monster.

VI SES PÅ FREDAGEN DEN TRETTONDE

Välkomna till
12th STOCKHOLM FANTASTIC FILM FESTIVAL – MONSTERS OF FILM
13-22 oktober
Önskar hela MoF-teamet 

 

SE VÅRT PROGRAM HÄR
KÖP BILJETTER HÄR