DAG 3 – Rapace x 2, häxor och en hob


Superfin festivaldag igår med en fullsatt kortfilmsvisning (med besök av jurymedlemmen Kier-La Janisse), Sverigepremiär av finska Bodom med ett intressant Q & A efteråt med huvudrollsinnehavarna där publiken hade många spännande frågor samt den sena visningen av danska Shelley. Vi passade också på att sälja en hel del t-shirts, som endast finns i “limited edition” – och då menar vi verkligen att det finns max 25 kvar. Passa på!

Idag är det dag 3 och också dags för vår första “filmkväll”, med start kl 20. Nedan har vi listat dagens finfina program. Vissa av filmerna ligger på gränsen till att bli slutsålda snart, så skynda till biljettkassan!

LAST GIRL STANDING och PET

Vi startar dagens festival kl 14 på Zita med LAST GIRL STANDING – en skräckthriller på temat “vad händer med the final girl efter att eftertexterna rullat?”. Vi får möta den enda som klarade sig ur ”Jägarens” bestialiska terrorvälde, och som nu fyra år senare försöker gå vidare med sitt liv. Men hur skall man kunna lita på främmande människor igen? Klockan 16 är det dags för PET och Dominic Monaghan (mer känd som Merry i Sagan om ringen-trilogin och Charlie i Lost) att ta saker i egna händer när det gäller sitt kärleksliv. Så pass att han bestämmer sig för att kidnappa sin ögonsten och sätta henne i en bur.

THE VVITCH

Klockan 18 är det dags för en av årets mest efterlängtade bioupplevelser: THE VVITCH!
Det är 1600-tal och livet är hårt, trots att Gud är ständigt närvarande hos New England-familjen som nyligen fått flytta ut till en stuga mitt i skogen. Men skogen är mörk, tät och ogästvänlig, och när yngsta familjemedlemmen plötsligt försvinner anar de att något inte står rätt till. Något, eller någon har infiltrerat deras trygga tillvaro. Robert Eggers historietrogna och nervkittlande berättälse sätter kalla kårar i vem som helst, och lämnar ingen oberörd. Inte heller Monsters of Films publik. Skynda att köpa biljettför det är endast ett fåtal kvar till kvällens första film.

FRIGHTFUL FRIDAY (aka Rapace-night)

Monsters of Films fredags- och lördagskvällar är det perfekta sättet att spendera sina festivalaftnar. Fredagskvällen kallas FRIGHTFUL FRIDAY (a.k.a Rapace-night) och innehåller klaustrofobiska och paranoiaskapande scifi-rysaren RUPTURE (med Noomi Rapace och Peter Stormare), dystopiska framtidsthrillern ARES (med en muskulös Ola Rapace) och jakten på det övernaturliga i WE GO ON (inte så mycket Rapace men gott om andra övernaturliga element). Alltså – science-fictionskräck, dystopi och spöken. Vad mer kan man önska av ett riktigt fredagsmys?

Ni är välkomna att köpa biljetter var för sig till evenemanget (90 kr st) eller köpa hela paketet och spara en liten slant (250 kr för tre). Köp BILJETTER HÄR eller direkt på biografen

VI SES I BIOMÖRKRET!