Women in Horror – Online


Nu är vår fina Online-sektion öppen!

Ladda upp med biogodis och mys hemma till 10 starka skräck- och fantasyfilmer av, med och om starka kvinnor. Från 4 mars till 4 april kan ni se våra 10 filmer i den fullmatade Online-sektionen var du än bor i Sverige.

WiH-Tema New Blood: Women strike back!
Kvinnor som går sin egen väg och definitivt inte vänder andra kinden till är ett av årets festivalteman. I verkliga livet kan det vara problematiskt att slå in på hämndens väg, i filmens värld finns det få saker som ger större tillfredsställelse än att se rättvisa skipas. Gå till online.monstersoffilm.se och dröm er bort en stund med Tigers Are Not Afraid, The Book of Birdie, The Wind, Revenge, Titane och Slumber Party Massacre.

WiH-Tema Lucile Hadzihalilovic retrospektiv Lucile Hadzihalilovic skapar filmer där mörkt drömska kvalitéer förenas med ett formsäkert bildspråk i berättelser som ofta cirklar kring barndomens slut. Redan med debuten La Bouche de Jean-Pierre etablerade hon sig som en egensinnig regissör som gör filmer som inte liknar något annat. Lucile Hadzihalilovic var 2004 den första kvinna som vann bronshästen för bästa film på Stockholms internationella filmfestival för Innocence. I vår Onlinesektion på online.monstersoffilm.se kan du se Innocence och scifi-filmen Evolution, debutfilmen La Bouche de Jean-Pierre och den svåråtkomliga kortfilmen Nectar.

Praktisk info:

  • Onlinesetionen hittar du på vår egen streamingsida: online.monstersoffilm.se
  • Silverkortet ger dig möjlighet att streama alla 10 filmer för paketpris 300 kr.
  • Silverkortet köps via knappen “Access Pack 300 SEK” som finns på varje filmsida.
  • Silverkortet ger dig rätt att streama varje film en 48 h-period.
  • Om ni inte vill se alla 10 filmer går det också bra att streama enstaka filmer för 50 kr styck eller köpa för 100 kr.
  • Vår online-sektion är öppen 4 mars till 4 april.
  • Ni som köpt guldkort får ett personligt mail med information om hur ni aktiverar er onlinesektion.

OBS! Varje film kan alltså streamas under 48 timmar från första gången filmen startas, så starta inte alla 10 filmer samtidigt.

Women in Horror Online