Women in Horror 2018 – REVENGE


Vi är så sjukt nöjda med att presentera den andra filmen vi släpper från årets program under Women in Horror 2018, en riktig snackis – nämligen tokhyllade REVENGE – som bland annat vann pris för bästa REGI och bästa NYKOMLING vid Europas största fantastikfestival i Sitges i slutet av förra året.

Handling:

Richard tar med sin älskarinna Jen på lyxig jaktweekend med grabbarna. Efter en lång festnatt har hans ena kompis svårt att hålla fingrarna borta från Jen, och snart går allt överstyr. Skärrad efter våldtäkten berättar Jen för en ointresserad Richard vad som hänt. Hon hotar då med att berätta allt för hans fru, vilket istället gör honom rasande och våldsam. Mörbultad och blodig lämnar killarna Jen i öknen för att möta sitt öde, men hon är inte redo att dö. Hon är redo för HÄMND!

Filmen är regisserad av franska Coralie Fargeat med en fräsch och ny vinkling på genren. REVENGE kommer att gå upp på biograferna i hela norden under våren (i Sverige 23 feb). Inför Sverigepremiären på Göteborgs filmfestival nu i jan/feb skriver programgruppen så här:

Regissören Coralie Fargeat briljerar med en ögonbedövande hämndodyssé som landar lägligt i #metoo-debatten ” – Göteborg Film Festival

I samarbete med Njutafilms


Årets Women in Horror kommer att äga rum 24-25 februari på Klarabiografen.
Hela programmet släpps i samband med biljettsläppet 26 januari, men vi kommer att släppa delar av programmet under hela veckan innan.

Håll dig uppdaterad om evenemanget på facebook HÄR—> WOMEN IN HORROR STOCKHOLM 2018