Women in Horror 2018 – LET THE CORPSES TAN


Den sista långfilmen som släpps till årets Women in Horror 2018 är en efterlängtad återkomst av radarparet Hélène Cattet och Bruno Forzani (även kända som skaparna av THE STRANGE COLOUR OF YOUR BODY’S TEARS och AMER) – nämligen 70-talsdoftande thrillern LET THE CORPSES TAN (inspelad på magnifika 16mm – missa inte!!!) Och vi lovar – den är precis lika vansinnig som deras tidigare filmer.

Handling:

Sommar vid medelhavet. Blått hav, bländande sol… och 250 kg guld stulet av Rhino och hans gäng! De har hittat det perfekta gömstället: en övergiven och undangömd liten by där en kvinnlig konstnär bor för att samla inspiration. Dessvärre dyker oväntade gäster och två poliser upp och förstör deras plan, och denna himmelska plats där vilda orgies och fester ägt rum blir nu till ett våldsamt slagfält.

Filmskaparnas fetischering av den mänskliga kroppen passar utmärkt till Ennio Morricones toner”- Peter Kuplowsky, Toronto International Film Festival
Ännu en detaljerad homage till äldre genrefilm från Cattet och Forzani” – Variety
Jag har ingen aning om vad jag precis såg, men det såg helt fantastiskt ut!” – Film Drunk
En fetischistisk och ultravåldsam film som är både konstnärlig och spännande på samma gång” – We Got This Covered
LET THE CORPSES TAN är nog den bästa italienska kriminalthriller från 1970-talet som aldrig blev gjord” – Wizard


I samarbete med Njutafilms


Årets Women in Horror kommer att äga rum 24-25 februari på Klarabiografen.
Hela programmet släpps i samband med biljettsläppet 26 januari, men vi kommer att släppa delar av programmet under hela veckan innan.

Håll dig uppdaterad om evenemanget på facebook HÄR—> WOMEN IN HORROR STOCKHOLM 2018