Söndag: Black Horror, spökkaraoke, dockteater och HAN är tillbaka!


Vi avslutar festivalen med vår kanske starkaste dag, komplett med gäster, Sverigepremiär och en av årets mest efterlängtade skräckfilmer.

Vi börjar söndagen med att vässa geniknölarna! På Zita går en av årets starkaste och viktigaste programpunkter av stapeln, där vi gästas av Dianca London Potts från Miskatonic Institute som håller i seminariet Black Horror: The Revolutionary Act of Subverting the White Gaze, där vi fokuserar på den svarta filmhistorien inom skräcken och subgenren “Black Horror” och hur det varit ett ett historiskt motståndsverktyg som ständigt varit närvarande inom en ihärdigt diskriminerande kultur. Seminariet följs upp med en visning av blaxploitationskräckisen Sugar Hill.

Samtidigt på ABF Stockholm har vi vår fullsatta rollspelsworkshop Kultivera din inre berättare som leds av rollspelslegenderna Gunilla Jonsson och Michael Petersén (skaparna av bland annat KULT) ihop med Monsters of Films egen Gabrielle de Bourg.

Vi inleder sedan kvällen med sång, i den helt utflippade thailändska karaokespökfilmen Premika, som vi vågar kalla för festivalens galnaste film (och då är det ändå hård konkurrens).

Sedan blir det dags att avluta årets festival, som vi gör med stor fanfar! Årets avslutningsfilm är ingen mindre än det redan mycket hyllade docksplattermästerverketet Puppet Master: The Littlest Reich. Vi är även hedrade att gästas av de två svenska regissörerna Sonny Laguna och Tommy Wiklund, som ihop med filmens medproducent David Liljeblad både kommer att hålla en Q&A kring filmen och visa sin senaste kortfilm Mystery Box.

Det är sedan dags för festivalens sista film, där vi visar årets kanske mest efterlängtade skräckfilm, när vi stänger festivalen med en exklusiv festivalvisning av Halloween. Vi får se Laurie Strode och Michael Myers storslagna återkomst, när han är tillbaka och har hittat hem till Monsters of Film, där han får äran att stänga årets festival på ett riktigt högtidligt sätt!

 


Köp biljetter till BLACK HORROR

Köp biljetter till PREMIKA

Biljetter till PUPPET MASTER: THE LITTLEST REICH

Biljetter till HALLOWEEN