Programsläpp 30 september


Äntligen!
Nu är vi redo att släppa den största delen av våra filmer och övrigt program till festivalen 2016. Den 19-23 oktober kommer Stockholm att fyllas av skräck, science-fiction och andra surrealistiska och provokativa filmverk. Vi har dessutom finfina gäster inbokade och så klart en spektakulär kortfilmssektion. För andra året i rad korar vi en vinnare av den åtråvärda titeln Monsters of Film Official Short Film Award. Och utöver alla läskiga, konstiga och vidunderliga filmer har vi naturligtvis ett fullspäckat schema med efterlängtade och spännande möten, fantastiska seminarier och workshoppar och som vanligt möjligheter att mingla, festa och frotteras med skräckeliten! (Och som sagt. Det kommer mera filmer inom kort)

ÅRETS ÖPPNINGSFILM
Invigningen av årets festival kommer att vara mer spektakulär än någonsin och fylld av riktigt fina överraskningar. (Vi lovar!)
Vi är ruskigt stolta över att kunna presentera årets öppningsfilm: SWISS ARMY MAN!
Paul Dano spelar huvudrollen som den förliste och sällskapstörstande Hank som en vacker dag ser en kropp spolas i land på stranden där han bosatt sig. Kroppen visar sig tillhöra den döda “Manny” (spelad av Daniel Radcliffe, mer känd som Harry Potter) som med säreget magiska krafter gör Hanks liv värt att leva igen, och tillsammans ger de sig ut på en resa för att rädda Hanks liv… och sinne.

ÅRETS PROGRAM
Vi har slitit som djur för att sätta ihop det mest fantastiska Monsters of Film-programmet någonsin, så här till vårt 5-årsjubileum. Och vi är supernöjda. Eller vad sägs om Noomi Rapace i scifi-rysaren RUPTURE, Amat Escalantes obehagliga och hyllade THE UNTAMED, jakten på det övernaturliga i WE GO ON (som ligger etta på Fangorias lista över 2016), Richard Bates Jrs senaste alster TRASH FIRE, provokativa och storslaget magnifika WE ARE THE FLESH, finska campingslashern BODOM, danska mardrömsdramat SHELLEY, Dolph Lundgren som jagar monster i DON’T KILL IT, superba och närgångna dokumentären FOR THE LOVE OF SPOCK av Nimoys egen son, rollspel och demonjakt i BEYOND THE GATES, LAST GIRL STANDING om vad som händer med “the final girl” efter att jakten tagit slut och livet tar vid, animéäventyr i ODJURET OCH HANS LÄRLING, kampsport och ära med Mitsutakes KARATE KILL och en efterlängtad visning av snygga, stämningsfulla och riktigt obehagliga THE VVITCH! (Och var inte oroliga, det kommer mer filmer inom kort)

GÄSTER
Vi är inte lite kaxiga över att ha båda huvudskådespelarna MIMOSA WILLAMO och NELLY HIRST-GEE på plats för den svenska premiären av finska campingslasher-filmen BODOM, som just nu går som en dans på finska biografer. Och som om inte det vore nog så har vi lyckats snärja författaren, Fangoria-skribenten, festivalräven för både Fantastic Fest och Monster Fest i Australien: KIER-LA JANISSE som kommer att hålla ett riktigt spännande seminarium om moralpanik och populärkultur vid namn SATANIC PANIC (efter hennes nyligen släppta bok med samma namn). Missa inte detta!

IT’S ALIVE
Tillsammans med Svenska Filminstitutet presenterar vi stolt de fem utvalda filmskapare (av över flera hundra inkomna ansökningar) som fått möjlighet att göra riktigt nyskapande, innovativa och rysliga berättelser och filmprojekt, och som kommer att visa upp sina färdiga verk under årets Monsters of Film-festival. Filmerna som skapats i “It’s Alive!”-satsningen är DRIP DROP (regi: Jonna Nilsson), PARALYS (regi: Björn Fävremark och John Boisen), INKRÄKTARE (regi: Johannes Persson), @JANABRINGLOVE (regi: Jana Bringlöv Ekspong) och 360-graders VR och 3D-projektet OH DEER (regi: Peter Pontikis).

HEMSIDA
Ni kan redan nu läsa nyheterna om det senaste programsläppet, och under nästkommande vecka lanserar vi hela programmet på vår splitternya och fräscha hemsida (dvs här). Här kommer du, likt tidigare år, kunna både boka biljetter, läsa mer om alla programpunkter och filmer men också kunna hyra VOD-filmer direkt under årets filmfestivaldagar. Mer information om webb, vod och övriga funktioner kommer inom kort.
(Psst! Och glöm inte att kolla in vår instagram för smygkikar lite då och då)

BILJETTSLÄPP
Vi planerar att släppa det sista av programmet under början av nästa vecka och därmed biljetter till alla festivalens programpunkter och filmer. Håll er uppdaterade på vår webb, facebook , instagram och twitter för mer info inom det snaraste!

HURRA!

(bild från SWISS ARMY MAN)