Monsters of Film växer!


Festivalen växer och får nytt namn

Efter ett decennium med 10 upplagor av Monsters of Film, 5 upplagor av systerfestivalen Women in Horror och olika Summer Editions och förhandsvisningar firar vi början på 10 nya år med att ändra festivalens namn till:

STOCKHOLM INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVALMONSTERS OF FILM

Dels vill vi efter dessa två tuffa år med Covidrestriktioner, bjuda in fler filmskapare från hela världen och låta dem visa sina filmer här i Stockholm och få dem att upptäcka vår unika stad, våra fina biografer och vår underbara och nördiga filmälskande publik. Dels vill vi utöka bredden på filmerna vi visar, så att fler Stockholmare och boende runt om i regionen hittar till våra visningar och upptäcker intressanta och tankeväckande fantastiska filmer. Vi kommer också successivt att utöka vår verksamhet online samt samarbeta med biografer runt om i landet, så att boende i hela Sverige kan ta del av vårt utbud. Vi kommer också arrangera visningar och aktiviteter året runt. Årets SIFFF – MONSTER OF FILM arrangeras i år den 26 september – 2 oktober.

Festivalen får två nya sektioner Ett första steg i vår utökade verksamhet är att införa två nya sektioner i festivalens program:

MINI MONSTERS är namnet på vår nya sektion för barn och unga. Vi kommer i år att visa fyra filmer för den yngre publiken varav en film kommer vara en klassiker och tre filmer svenska premiärer. MINI MONTERS filmer kommer visas både inne i stan och på Skärisbiografen i Skärholmen.

HARSH REALITY är vår nya sektion där vi kommer lyfta fram filmer som utan att vara fantasy- eller typiska genrefilmer, är filmer som visar mänsklighetens mörkare sidor. Filmer om monstren som finns inom oss och som påverkar vår vardag och verklighet i det fördolda. Filmer om hur mänskligheten hanterar sin ondska, sitt inre mörker och sina mardrömmar.

SIFFF – MONSTERS OF FILM

Några första guldkorn ur festivalprogrammet

Årets program och biljetter kommer släppas i början av september, men vi kan redan nu avslöja tre av årets spännande programpunkter:


FINAL CUT är bloddrypande metametafilm om en inspelning av en splatterkomedi som går helt bananas. Filmen är är regisserad av Oscarsvinnande regissören Michel Hazanavicius som gjorde succé med THE ARTIST 2012. FINAL CUT visades på öppningsgalan av Cannes Film Festival i år och blev årets snackis.


SISSY
av Hannah Barlow och Kane Senes är en australisk spännande skräckfilm om en kvinnlig influencer som upptäcker att hämnden är ljuv. SISSY hade världspremiär på South By Southwest 2022.
HUESERA av Michelle Garza Cervera är en peruansk folk-horror om en gravid kvinna. HUESERA vann Best New Narrative Director på Tribeca festivalen där den hade världspremiär i juni 2022.Festivalen får ny projektledare på heltid

David Svanström är sedan 1 juli anställd som projektledare för SIFFF – MONSTERS OF FILM på heltid. David är en 33-årig norrbottning med stor kärlek för skräck och punk. Han har drivit både skivbolag och skivaffär och jobbat med event- och projektledning i många år. Vi är glada över att ha David med i teamet och ser fram emot att arbeta tillsammans med SIFFF – MONSTERS OF FILMs utveckling framöver. David Svanström kommer ansvara för festivalens administration och alla externa kontakter, leda festivalens praktiska arbete och rekrytera medarbetare och volontärer.

David Svanström nås på david@monstersoffilm.se tel: 08-210804 

Vi söker projektanställda och volontärer till SIFFF – MONSTERS OF FILM

Nu söker vi efter eldsjälar villiga att stötta projektledare och producent i arbetet under festivalen. Utan projektanställda och volontärer tappar festivalen en av sina viktigaste grundstenar. Vi söker 4 projektanställda som kommer arbeta med festivalen under några veckor i september 2022. De roller vi söker är: Volontäransvarig, gästansvarig, kortfilmsansvarig samt ansvarig för sociala medier.

Vi söker också volontärer till festivalveckan. Utöver att kunna se filmer (i mån av tid och plats) gratis, får volontärer festivalmerch, intressanta erfarenheter och nya vänner. Exempel på volontärsarbete: Distribuera festivalkataloger, biografvärd, leverera material till biografer samt fotografering. 

Maila david@monstersoffilm.se och beskriv dig själv samt vad du är intresserad av att göra så hör vi av oss.Vi ser fram emot en fantastisk SIFFF – Monsters of Film 2022
Allt gott från festivalteamet!