MONSTERS OF FILM 4-8 oktober 2017


unnamedMonsters of Film är tillbaka för sjätte året i rad!

Sjätte upplagan av Stockholms mesta genrefilmfestival MONSTERS OF FILM är tillbaka! 4-8 oktober 2017 är det dags att vässa huggtänderna, grabba tag i en kompis och boka upp fyra dagar av rysliga, fantastiska och förunderliga monsterfilmer! Festivalen kommer vid sidan av filmerna dessutom ordna en uppsjö arrangemang såsom fester, workshops, utställningar, gäster med mera. Enligt tradition kommer vi även i år att erbjuda hemmapubliken att festivala i sin egen soffa genom tillgängliggöra festivalutbud via streaming. Vi kan helt enkelt garantera att det blir ett fullmatat program för alla genrefilms-entusiaster i Sverige!

Ny festivalchef och förstärkt festivalgrupp!

Årets upplaga av MOF kommer projektledas av festivalens före detta pressansvarige Ebba Rydqvist Ryan som nu kliver in som festivalchef och projektledare. Ebba har lång bakgrund i svenska filmsammanhang; hon har festivalroddat, jobbat med filmdistribution, startat en filmtidning och försett Sverige med subkulturellt filmgodis genom den kultförklarade dvdbutiken SubDVD.

En genrefilmfestival är verkligen vad Stockholm saknat tidigare, men efter sex år kan vi väl konstatera att Monsters of Film har blivit en etablerad del av Stockholms kulturliv – något som ju onekligen pekar på att publiken tycker detsamma. Vi har redan många idéer om hur vi kan lyfta festivalen ytterligare; förutom att vi eftersträvar en bred spridning bland filmerna, vill vi framför allt att publiken ska känna sig delaktig – det är ju dom som skapar den där speciella och härliga festivalstämningen!“, säger Ebba som dessutom har pluggat monsterstudier – vilken ger oss allt förtroende för att hon kan styra festivalskutan i hamn.

Festivalgruppen består i övrigt av av rutinerade MOF:are, men får också förstärkning av nya stjärnor. Festivalens grundare Johanna Holmin sitter kvar som konstnärlig ledare och festivalgeneral, Nicolas Debot och Njutafilms agerar festivalproducent för femte året i rad, pressansvarig är Madeleine Hammar, Pär Lindblom är vår outtröttlige teknik- och filmkoordinator, Anna Olsen är volontäransvarig och vår nya klippa Frederikke Guldborg Larsen blir gästansvarig.

Programgruppen består (förutom Ebba) av Johanna Holmin, Nicolas Debot samt våra eminenta skräckexperter Jason Meredith och Anna Olsen som ska styra upp vår populära kortfilmssektion.

Redan nu kan vi hinta om riktigt smaskiga snackisar till årets festival upplockade i bl.a. Toronto och Cannes. Monsters of Film #6 får helt enkelt inte missas.

Vi ses i oktober!

Glad sommar önskar hela Monsters of Film-teamet!