Monsters of Film 2020 presenterar: GRINDHOUSE NIGHT


Självklart ska vi ha en Grindhouse night under årets festival och i år bjuder vi på följande slafspärlor:

ROAR från 1981 har en ganska enkel plot: En naturälskare bosatt i ett land i Östafrika väntar besök från sin fru och barn. Men när familjen kommer dit är maken bortrest och huset är fullt av vilda lejon. Det här kanske inte låter som unikt men ROAR är ökänd och kallas även för “den farligaste filmen som någonsin har gjorts”. Varför undrar ni? Tja, över 70 personer skadades under filmningen och allt är på riktigt. Det fanns inga specialeffekter och absolut inga dresserade djur. ROAR är en film som känns och är ovanligt skrämmande. Trailer kan ni se HÄR.

VAMPYROS LESBOS (1971), regisserad av Jesús Franco, är som gjord för vår Grindhouse night. En lesbisk vampyr (duh) spelad av Soledad Miranda måste släcka sin törst med blodet från vackra kvinnor. Galet, erotiskt och fullständigt psykadeliskt i sann Franco-anda. Trailer kan ni ser HÄR.

Och sist men inte minst har HARD TICKET TO HAWAII (1987). Donna och Taryn, två agenter från The Agency, råkar snubbla över ett lass diamanter som är på väg till en drogbaron. En kamp på liv och död, diamanter och droger börjar. Förvänta er mycket action med skjutvapen, överdrivet våld, superkorta shorts, fluffiga frisyrer samt en mystisk orm. Trailer kan ni ser HÄR.

grindhouse