Monsters of Film 2020: BRAM STOKER’S DRACULA (1992) och FROM DUSK TILL DAWN (1996)


Vad kan göra den här varma sommarlördagen bättre? Jo, att presentera ytterliga två filmer som ska visas på höstens Monsters of Film!

Den här gången är det två klassiker som ska visas på Capitol. Festivaltemat är BLOD och passande nog har vi valt två av 1990-talets största vampyrfilmer. Två filmer som egentligen inte kan vara mer olika varandra.

BRAM STOKER’S DRACULA (1992) är en spektakulär filmatisering av Bram Stokers romanklassiker från 1897. Francis Ford Coppola har tagit ifrån tårna i den här färgsprakande och romantiska tolkningen om ett filmmonster som nog de flesta känner till: Greve Dracula anlitar den engelska juristen Jonathan Harker och bjuder in honom till sitt slott i Transsylvanien. Harker är anlitad för att köpa upp fastigheter i London åt greven. Under besöket ser Dracula ett porträtt av Harkers fästmö Mina och hon är en dubbelgångare till Draculas sedan länge avlidna hustru. And the rest is history… Dracula ger sig av till London för att söka upp Mina och där sprider han vampyrsmittan.

Trailer kan du ser HÄR.

FROM DUSK TILL DAWN (1996) är Robert Rodriguezs och Quentin Tarantinos lite udda vampyrfilm som minst sagt kan kallas för ”fartfylld”. Bröderna Gecko är på flykt efter ett misslyckat rån och deras mål är att ta sig till gränsen till Mexiko. Med sig har de en familj som de har tagit gisslan som de ska släppa så fort de har träffat sin kontakt på syltan ”Titty Twister”. Men syltans personal består inte av det sedvanliga dräggen utan av blodtörstande vampyrer. Det blir en kamp på liv och död – från solnedgång till soluppgång.

Trailer kan du se HÄR.

Klassiker 2