Monsters of Film 2018 – en smakbit från programmet!


Den 1-7 oktober är det dags för genrefilmsfestivalen Monsters of Film 2018 och snart släpps hela programmet. Men redan nu vill vi bjuda på en blodig smakbit.

Mandy-Featured-Image-970x544

Årets invigningsfilm: MANDY

Den 3 oktober håller vi vår invigningsgala och årets öppningsfilm är ingen mindre än Panos Cosmatos mardrömsmålade hämndodyssé MANDYmed Nicolas Cage i huvudrollen. Galan äger rum på Bio Rio i Hornstull och efter bjuder vi in till årets invigningsfest, komplett med monsterquiz och massa överraskningar!

Poster Banner Häxa bredare

Årets tema: häxor

Häxornas afton hela festivalen, med bland annat en föreläsning om häxor och 90-talets stilbildande häxthriller THE CRAFT, med en ung Neve Campbell i en av huvudrollerna. Fler klassiker blir det även med blaxploitationzombieskräckisen SUGAR HILL och Clive Barkers episka CANDYMAN.

Misktaonic 500-500

Föreläsningar från Miskatonic Institute

Vi har sträckt ut våra tentakler och gästas av New Yorks finaste och smartaste med föreläsningarna Witches, Sluts, Feminists: Exploring The Demon Feminine In Film (6/10, 18:00)och Black Horror: The Revolutionary Act Of Subverting The White Gaze (7/10, 14:00)

banner m info 2018

7 dagar – 3 biografer

Vi hoppas att ni fått blodad tand av denna försmak. Det kommer att bli en skräckfylld vecka på biograferna Zita, Capitol och Bio Rio. Håll ut! Snart står stjärnorna rätt och hela programmet kommer att släppas.