Lördag: Häxor, folktro, väsen och surrealism


Monsters of Film fortsätter helgen på Zita med ett späckat och trollbindande lördagsprogram som börjar med sinnesutmanande surrealism för att sedan dansa natten lång i häxans tecken.

Festivalen fortsätter starkt på sin bas på Zita med en fullspäckad lördag!

Dagen startar med surrealism på programmet! Först ut är det psykedeliska underverket Braid, med mamma-pappa-barn-lek som snart övergår till en färgsprakande mardröm.

Näst i programmet håller vi utkik på Keep An Eye Out, av den franske kultregissören Quentin Dupieux, a.k.a. technokungen Mr. Oizo (Rubber, Wrong Cops), i denna underbart skruvade hyllning till 70-talets mordmysterium.

Vi fortsätter att utmana våra sinnen i vår gästföreläsares trollbindande och utsålda seminarium, där vi välkomnar Miskatonic Institutes egen Kristen J. Sollées och hennes föreläsning Witches, Sluts, Feminists: Exploring the Demon Feminine in Film, en multimediaföreläsning där vi tittar på häxans roll genom tiderna.

Seminariet blir en språngbräda in i HEXXENSABBAT, en helkväll i häxans tecken, där vi visar tre filmer med häxor, folktro och väsen som tema: den internationella antologin The Field Guide to Evil, den iskalla Dead Night och avslutar kvällen med den färgsprakande The Night Sitter. Häxans närvaro har genomsyrat hela festivalen, i allt från vår affisch till våra klassiker och ikväll är den starkare än någonsin!


Köp biljetter till BRAID

Köp biljetter till KEEP AN EYE OUT

Köp biljetter till HEXXENSABBAT