Klassiker: The Craft & Candyman


En vecka kvar till programmet släpps är det dags för vårt första smygsläpp!

Vi börjar Monsters of Film 2018 med att avnjuta två 90-tals klassiker i Bio Capitols härliga lyxfåtöljer: den stilbildande häxthrillern THE CRAFT och Clive Barkers episka CANDYMAN!

Biljetterna finns att köpa nu via Capitols hemsida och kräver inte medlemskort hos Monsters of Film.

Biljetter

THE CRAFT

Måndag 1/10 kl 18:00

Bio Capitol

Biljetter

Handling:

Sarah börjar i en ny skola med nya kamrater och nya möjligheter och blir snabbt vän med tre andra tjejer som enligt ryktet skall vara häxor. Sarah är pusselbiten de letat efter, för hon visar sig besitta de starkaste krafterna av dem alla. Dom bildar ett förbund och börjar experimentera med mörka krafter vilket leder dem till den fruktade ritualen känd som “Åkallelsen av Anden”…

En modern klassiker mogen för att återupptäckas.

CANDYMAN

Tisdag 2/10 kl 21:00

Bio Capitol

Biljetter

Handling:

I skuggorna i den nedgångna Chicagoförorten Cabrini Green sägs den mytiska figuren Candyman gömma sig. Enligt skrönan visar han sig endast då man sagt hans namn tre gånger i följd. Studenten Helen skriver sin tes om lokala legender och folksägner och ser hur invånarna nyttjar legenden om Candyman för att hantera svårigheter i området. Då Helen ifrågasätter och sprider tvivel om Candymans varande kliver han fram ur mörkret för att spilla oskyldigt blod och bevara sin existens.

Baserad på Clive Barkers ”The Forbidden” och ett oförglömligt soundtrack av Philip Glass.