HELA PROGRAMMET 2019 SLÄPPT!


Så var det dags för återkomsten. Från sin grav reser sig Monsters of Film, Stockholms grymmaste genrefilmfestival, för att avsluta vad som påbörjats – programsläpp! Nedan följer den andra halvan av det maffiga programmet!

Vi är löjligt stolta över att få presentera årets hedersgäst: MR JACK SHOLDER!
Regissör till fantastiska genrefilmer som The Hidden och Terror på Elm Street 2: Freddys hämnd, som båda visas på festivalen i år.

Vi inviger festivalen med Ant Timpsons (Turbo Kid, The Greasy Strangler) COME TO DADDY där Elijah Wood spelar huvudrollen som hipstern Norval som söker faderskärlek i en designvilla vid kusten, men får något helt annat.

Missa inte heller vår galna visning av den moderna favoritklassikern The Descent – i en faktisk grotta!

Regissörerna Zach Lipovsky och Adam Stein är på plats när vi visar deras festivalprisade Freaks där en liten flicka hålls fången mot sin vilja, eller för sitt eget bästa? Vi får se!

Dokumentären Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street visas tillsammans med Terror på Elm Street 2 och följs upp av Monsters are queer 2 – the Elm Street Edition – en filmfrukost med både film och samtal en lagom tidig söndagsmorgon.

Grindhouse Night är tillbaka med fyra feta fantastiska filmer under en het natt. Inleds med The Hidden och introduktion av självaste regissören: Jack Sholder, och fortsätter med Pieces, Spöksnubben i skrubben och The Satanic Rites of Dracula.

Men också ryska blodorgien Why Don’t You Just Die!, konstnärer, knark och vampyrer i Bliss, Juliette Lewis och Henry Rollins i galna Dreamland, finsmakaren Fatih Akins tyska och vidriga seriemördarfest The Golden Glove, mer hajar och brudar i 47 Meters Down: Uncaged, mexikansk skräckrealism i Trumps USA med Culture Shock, mer rädsla för framtidens diskrimerande tankegångar i Code 8, prova på rollspel, workshop i ljud på skräckfilm, kortfilmstävling och Monsters of Film on tour (i Göteborg och Malmö).

ENJOY MONSTERS OF FILM 2019!
Onsdag den 25 september släpper vi biljetterna.

 

Och pssst. Vi har inte glömt The Lighthouse. Men pga anledningar blir det en medlemsvisning efter festivalen, i november. Håll ut!