DAG 4 – Satan, clowner, tentakler, mer häxor och besök från Norge


Vi börjar förmiddagen med filmfrukost och anime, i form av Odjuret och hans lärling, på Bio Rio. Med besök av Jenny Preinitz från SF-bokhandeln, som pratar anime i alla former och knyter an till filmen.

På Zita börjar festivalen klockan 14 med en FULLSATT visning av Rob Zombies nya 31. (Men räds inte, du hittar filmen även på vår VOD-sajt mofvod.com). Klockan 16 är det dags för dokumentären For the Love of Spock, regisserad av Leonard Nimoys egen son Adam Nimoy. Två timmar senare visas Richard Bates Jrs Trash Fire (som även den riskerar att bli utsåld inom kort).

Gillar man inte Spock eller dokumentärer tycker vi att man ska ta sig till Klarabiografen (den som ligger på vån 3 i Kulturhuset) och lyssna på det superintressanta multimediaseminariet om moralpanik, film och rädslan för djävulen under 80-talet: Satanic Panic. Vår hedersgäst Kier-La Janisse har tagit ledigt från sin egen filmfestival (Monster Fest i Australien) för att prata om de ämnen som också ligger till grund för den bok hon nyligen skrivit (Satanic Panic), och som också finns till försäljning på plats. Biljetter säljs på nätet eller kom direkt till Klarabiografen och köp där!

Kvällens filmfest börjar kl 20 på Zita med omtalade The Autopsy of Jane Doe, där vi är så stolta över att kunna presentera självaste regissören André Ovredal som är på plats för att prata om sin film. Klockan 22 är det dags för lågmält obehag och tentakler i mexikanska The Untamed av Amat Escalante (Heli). Vi avslutar den här dagen med Dolph Lundgren i Don’t Kill It, av Mike Mendez.

En helspäckad kväll helt enkelt!