DAG 2 – KORT OCH NORDISKT


Efter en helt fantastisk invigningsafton är Monsters of Film nu redo att ta klivet ut i den “egentliga” festivalen. Dag 2 är ju festivalens riktiga start, när vi visar flera filmer på en dag och festivalcentrat är öppnat. Vi ses ikväll på biografen Zita (Birger Jarlsgatan 37), vi finns där från kl 17.

KORTFILMER (Slutsålt!)

Årets uppsättning av filmer till OFFICIAL SELECTION SHORT FILM är helt magnifik. Tio filmer från världens hörn om allt från rädsla för att bli förföljd, uttråkade hårfrisörer, rymdresor och så klart ren skär ondska. Nio av filmerna i kortfilmssektionen visas ikväll på Zita kl 18.

TORSDAG KVÄLL: Sverigepremiär av Bodom med gäster och danska Shelley

Vi är superglada över att få hälsa Mimosa Willamo och Nelly Hirst-Gee välkomna till Monsters of Film. Dessa tu har huvudrollerna i finska biosuccén BODOM: en film om ett gäng ungdomar som undersöker de fruktansvärda händelserna vid Bodom och… ja, ni vet hur det går. Filmen visas på Zita ikväll kl 20. Efter filmen blir det ett litet Q & A med Mimosa och Nelly.

Vi fortsätter kvällen på nordiskt vis med Berlin-omtalade SHELLEY, av danska Ali Abbasi (som också kommer att regissera John Ajvide Lindquists novell inom kort). En lågmäld och krypande otäck berättelse om en kvinna som inte kan få barn, men hittar hjälp i sin rumänska hemhjälp. Ses också på Zita kl 22.

PROGRAM, BILJETTER och MERCH

Festivalens hela program och biljetter hittar man lättast på: monstersoffilm.se
Vi säljer också biljetter på plats på biografen, och där kan man också köpa vår superfina och exklusiva t-shirt, vår slitstarka och snygga totebag och så klart världens snyggaste festivalaffisch.
Vi ses där!