Alla filmer 2016


Exakt två veckor innan festivalstart kan vi nu släppa ALLA FILMER som årets MONSTERS OF FILM har att erbjuda. Totalt 44 filmer har vi i vårt breda utbud detta år, allt från kort till lång film och så klart dokumentär. Nu kan vi inte hålla oss längre:

NYA FILMER
Helt utmattade av lycka för att ha roffat åt oss årets bästa film (rent objektivt, fråga Fantastic Fest i Austin som precis avslutades och gav priset för BEST HORROR till): THE AUTOPSY OF JANE DOE! André Øvredals (Trolljägaren) senaste skräckalster med inga mindre än Emile Hirsch och Brian Cox i huvudrollerna. Vi har också lyckats snärja Rob Zombies senaste clownterror 31, kvinna-i-bur-skräckisen PET med allas vår favorithob Dominic Monaghan i huvudrollen samt dystopiska konspirationsthrillern ARES med Ola Rapace som biffig slagsmålskämpe (bådar gott för Rapace-night med Rupture och Ares direkt efter varandra på storduk).

CARRIE FYLLER 40 ÅR!
Världens bästa film (än en gång, helt objektivt så klart) fyller 40 år i år. Och vi skulle vara en väldigt dålig genrefilmfestival om vi inte på något sätt uppmärksammade detta. Därför bjuder vi in till födelsedagskalas med tårta, anekdoter, smaskiga detaljer och så klart visning av Brian de Palmas CARRIE i ny 4K-upplaga. Detta får inte missas!

AVSLUTNINGSFILM: MYSTERIET I SLACK BAY!
MYSTERIET I SLACK BAY är en extravagant, turbulent och lika smäktande vacker som makaber fantasyfilm. Med en unik blandning av vackra kostymer, skratt, skrik, blod, övernaturliga inslag skapar filmen en skruvad kombination som flirtar med Tati-doftande slapstick och Jeunets och Caros Delikatessen med bl.a. Juliette Binoche och Fabrice Luchini i huvudrollerna. Vem kan motstå det? Filmen tävlade om Guldpalmen vid festivalen i Cannes i år och lämnade besökare vanvettiga av hysteriskt skratt och fasa. En perfekt avslutning på årets Monsters of Film! Som vanligt blir det massa överraskningar och efterföljande mingel. <3