Program och biljetter för SIFFF-MoF 2023 släppta!


VI ÄR STOLTA ÖVER ATT PRESENTERA DET FANTASTISKA PROGRAMMET FÖR 11th STOCKHOLM INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVAL, 26.9 – 2.10 2022

I år har vi kokat ihop den största upplagan av SIFFF – MONSTERS OF FILM någonsin. Vi har 33 långfilmer och 9 kortfilmer på programmet som breddats med två nya sektioner HARSH REALITY och MINI MONSTERS. Vi kommer visa filmerna på 6 olika biografer runt om i Stockholm: ZITA, SKANDIA, KLARA, SKÄRIS, CAPITOL och KASKAD. I år har vi lyckats bjuda hit 4 toppintressanta internationella gäster vilka ni kommer få träffa på våra galavisningar med Q&A. 12 av årets festivalfilmer går också att streama i vår sektion MONSTERS ONLINE och ytterligare 2 långfilmer visas exklusivt enbart på streaming. Därutöver ordnar vi Cosplay-workshops på SKÄRIS och i ABF-huset.

Bläddra i vår maffiga katalog här

MONSTERS OF FILM har som alla år ett digert program med typiska Monsters of film-filmer, skräck och fantasy från världens alla hörn. Njut av kalla kårar under vår skräckfilmsnatt och ge dig ut i mörkret på jakt efter spöken, zombies och onda andar. Och missa inte vår invigningsgala måndagen den 26/9 kl 18:00 på Skandia med premiär på Cannes-succén FINAL CUT.

HARSH REALITY är vår nya sektion och årets tema. Här kommer vi lyfta fram filmer som utan att vara fantasy- eller typiska genrefilmer, är filmer som visar mänsklighetens mörkare sidor. Filmer om monstren som finns inom oss och som påverkar vår vardag och verklighet i det fördolda. Filmer om hur mänskligheten hanterar sin ondska, sitt inre mörker och sina mardrömmar. Missa inte vårt fokus på ny belgisk film DEALER (bild), ANIMALS och vinnaren från Fantasia 2022 MELGALOMANIAC.

MINI MONSTERS är namnet på vår nya sektion för barn och unga. Vi kommer i år att visa fyra filmer för den yngre publiken varav en film är en klassiker och tre filmer alldeles nya barnfilmer, bl a den nederländska dockanimationen KNORR (bild) en saga om en gris som inte vill bli korv.

FESTIVALGÄSTER
I år välkomnar vi 4 högaktuella och intressanta internationella gäster på festivalen:

Regissören Gaspar Noé från Argentina / Frankrike som både ska presentera sin senaste film, dramat VORTEX, om att åldras, och sitt brutala mästerverk från 2002, IRREVERSIBLE som fått ny kronoligi i IRREVERSIBLE STRAIGHT CUT.

Italienska skräckmästaren Dario Argento kommer hit för att tillsammans med Gaspar Noé berätta om VORTEX, där han debuterat som skådespelare i huvudrollen som en åldrande filmskribent. Dario Argento kommer också presentera sin senaste film DARK GLASSES.

Regissören Lucile Hadžihalilović från Frankrike kommer visa sin fuktdrypande fantasyfilm EARWIG som blönats med Juryns Specialpris i San Sebastian.

Regissören Karim Oeuelhaj från Belgien har just förärats priset för bästa film på Fantasia med sin socialrealistiska skräckfilm om mördaren från Mons: MEGALOMANIAC.

COSPLAY WORKSHOP
SIFFF- Monsters of Film ordnar 2 cosplay-workshops i samarbete med ABF och Kulturhuset Skäris. Lär dig att designa och bygga karaktärstrogna och fantasifulla rustningar, vapen och smycken och andra detaljer till din Cosplay. Ledare är MisaCosplaySwe och ChaosFia Cosplay, båda två erfarna cosplayskapare som vunnit många priser för sina fantastiska kreationer.

Workshop sluten grupp, lördag 1 okt 13-16 på ABF Sveavägen, anmälan via ABF
Workshop öppen prova-på, söndag 2 okt 13-16 i Skärisbiografens foajé, ingen föranmälan.

SE VÅRT PROGRAM HÄR
KÖP BILJETTER HÄR